Pełnoporcjowa, bezzbożowa karma Super Premium dedykowana szczeniętom wszystkich ras po ukończeniu 4 tygodnia do 12 miesiąca życia. Stworzona na bazie wybornego mięsa jagnięcego i delikatnej cielęciny z dodatkiem batatów, polskich owoców sezonowych oraz ziół.
Wykwintna uczta, która sprosta wymaganiom najbardziej wybrednym szczenięcym podniebieniom
Optymalny poziom składników odżywczych, chondroprotekcyjnych oraz zrównoważony poziom wapnia (Ca) do fosforu (P) warunkuje zdrowe stawy oraz mocne kości zapobiegając ich deformacjom. Karma wzbogacona jest kompleksem kwasów Omega-3 i 6, które wspierają prawidłowy rozwój układu nerwowego, proces uczenia się i kształtowania funkcji poznawczych.
Karma dedykowana szczeniętom
- ras małych i średnich pomiędzy 4 tygodniem a 12 miesiącem życia,
- ras dużych i olbrzymich pomiędzy 4 tygodniem a 3 miesiącem życia. Od 3 miesiąca szczeniętom ras dużych i olbrzymich ze względu na inne zapotrzebowania na składniki odżywcze w fazie szybkiego wzrostu zaleca się zmianę karmę na wersję JUNIOR.
Co znajdziesz w karmie Smaki Regionów?
Pietruszka stanowi niskokaloryczne źródło witamin i minerałów, wspiera procesy trawienia, reguluje nadmierną fermentację w żołądku i jelitach.
Bataty są źródłem dobrych węglowodanów i niewielkiej ilości białka. Dostarczają łatwo przyswajalnej energii, którą organizm psa może wykorzystać natychmiast po spożyciu.
Maliny są źródłem magnezu, potasu, kwasu foliowego i błonnika, pozytywnie oddziałującego na pracę układu pokarmowego psa.
Borówki zawierają ogromne ilości antyoksydantów oraz cenne witaminy i minerały, tj. wit. z gr. B, wit. C i K., cynk, beta-karoten, które wpływają na wzmocnienie układu odpornościowego.
Mięta dostarcza dużą ilość przeciwutleniaczy, co pomaga w łagodzeniu problemów trawiennych, wzdęć i zaparć.
Koper włoski zawarte w nim olejki eteryczne mają działanie lecznicze dla żołądka i jelit, a także pomagają przy łagodnych przeziębieniach.
Skład: 52,5% jagnięciny, cielęciny i tłuszczu wołowego (w tym: 26,5 % suszona jagnięcina, 15% suszona cielęcina, 11% tłuszcz wołowy), 25,5% warzywa (bataty, pietruszka (korzeń i natka)), 12% owoce (jabłka, porzeczki, maliny, borówki), pulpa buraczana, drożdże piwne, skrobia ziemniaczana, minerały, zioła (ostropest plamisty, mięta, koper włoski), kompleks wspierający stawy (MSM (0,05%), siarczan glukozaminy (0,03%), siarczan chondroityny (0,015%)), kompleks omega 3 i 6, MOS, FOS.
Energia metaboliczna: 3739 kcal/kg
Składniki analityczne: Białko surowe 30%, Tłuszcz surowy 16%, Włókno surowe 3,5%, Popiół 8%, Wapń 1,3%, Fosfor 1,1%
Dodatki dietetyczne/kg: witamina A 24000 j.m., witamina D3 1700 j.m, żelazo (siarczan żelaza), 88 mg/kg, cynk (jednowodny siarczan cynku) 100 mg/kg, miedź (pentahydrat siarczanu miedzi) 20 mg/kg, mangan (tlenek manganu) 7,5 mg/kg, jod (bezwodny jodan wapnia) 1,8 mg/kg, selen (selenin sodu) 0,15 mg/kg
Dodatki technologiczne: witamina C 200 mg, witamina E 200 mg, ekstrakt tokoferoli z oleji roślinnych